Teknologiapalkinto 2017 voittajat

Ship Intelligence (50 000 euroa)

Rolls-Roycen nelihenkinen Ship Intelligence -tiimi kehittää etäohjattavia ja autonomisia ratkaisuja merenkulkuun. Tiimin työn tulosten ansiosta Rolls-Royce perusti Suomeen yhden tutkimus- ja tuotekehityskeskuksistaan ja investoi alan kehitykseen globaalisti yli 230 miljoonaa euroa. Summasta merkittävän osan odotetaan kanavoituvan Suomeen.

”Haluamme muuttaa koko teollisuudenalan ja vaikuttaa siihen, miltä laivaliikenne tulevaisuudessa näyttää. On hienoa, että työhömme uskotaan”, kertoo Ship Intelligencen liiketoimintajohtaja Karno Tenovuo.

Ship Intelligence
Petri Vilén

Petri Vilén (25 000 euroa)

Petri Vilénin johtama Industryhack-yritys auttaa perinteisiä toimialoja digitalisoitumaan yhteistyön ja kokeilukulttuurin avulla. Yritys järjestää kilpailuja, joissa ohjelmistoalan ammattilaisista kootut tiimit ratkovat teollisuusyritysten ongelmia. Kilpailuihin on osallistunut yli 1000 ohjelmistoalan ammattilaista, jotka ovat kehittäneet yli 400 uutta konseptia.

”Pyrimme luomaan edellytyksiä kokeilu- ja yhdessä tekemisen kulttuurille ja puhumaan sen puolesta. Olen kiitollinen, että työtämme arvostetaan.”

Ville Leppälä (25 000 euroa)

Ville Leppälä on suomalaisen Junction-hackathonin pääjärjestäjä. Junction järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2015, josta se kasvoi Euroopan suurimmaksi teknologia-hackathoniksi. Junctionin yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Skype, Twitter ja Supercell, ja tapahtumaan saapuu vuosittain ohjelmoijia yli 70 maasta.

”Teknologiapalkinnon saaminen on osoitus, että osaamisen merkitys tiedostetaan Suomessa. Osaamisen ylläpitäminen tarvitsee Junctionin kaltaisia ilmiöitä, joissa yhdistyy pitkäjänteinen työ ja vahva yhteisö.”

Ville Leppälä